Köparnas marknad

Att köpa sig tid

Tid kan vara något av en bristvara och det är många som kämpar för att få ihop livspusslet, att köpa sig tid genom att nyttja andra resurser i samhället som hemstäd, matkassar och annat kan göra att man får tid över till annat. Planering är oerhört viktigt för att kunna hinna med mer.

Hemstäd

Att anlita ett företag som kommer hem veckovis och städar hemma hos er kan skapa mer tid för annat. Man behöver bara plocka undan och kanske ta fram dammsugaren någon gång ibland för att hemmet ska vara välstädat. Assista är ett av de företag man kan anlita för just hemstäd. Passa även på att boka för fönsterputs någon gång per år så slipper ni göra detta också. Det kan vara oerhört skönt att komma hem efter en arbetsdag och det är skinande rent hemma.

Matkassar

Att beställa matkassar kan underlätta mycket för veckans matsedel, vissa matkassar medföljer recept på hela veckans matlagning och att detta underlättar det säger sig själv. Man slipper fundera på vad man ska laga för middag kommande dagar. Råd&Rön har jämfört olika matkassar och skrivit en bra artikel om detta. Största problemet är om man blir sugen på något speciellt och detta inte finns med i kassen, då får man göra en tripp till butiken och handla detta.

Att tänka på

Genom att planera så gott man kan så kommer man kanske att inse möjligheten att ta bort vissa tidstjuvar och som man egentligen inte var i behov av. Det kan finnas saker som man egentligen inte behöver göra utan man helt enkelt stryker det från lista av saker som behöver bli gjorda. Om det är så att barnen behöver skjutsas på träningar, kolla upp med de andra familjerna om ni kan göra en turlista på att skjutsa och hämta barnen. Det kan vara ett sätt att få mer tid över till annat.