Köparnas marknad

Blocket – Inte bara för privatpersoner

handla

Blocket har i många år varit Sveriges största marknadsplats för begagnade saker som privatpersoner vill sälja. Men denna köp- och säljsida har inte enbart fokus på privatpersoner utan erbjuder även företag att annonsera både produkter, tjänster och jobb på sidan. När det gäller produkter är det i detta fall överlägset mest bilannonser som företag lägger ut.

Det har till och med blivit så att det är fler företagsannonser ute på bilar än privatannonser. I februari 2015 låg det exempelvis ute 33260 annonser från privatpersoner som ville sälja eller köpa bil. Detta kan jämföras med 98398 annonser från företag.

Gällande tjänster är det däremot ett bredare utbud även om det främst är hantverksarbeten som företag annonser mot för att få kunder. Även privatpersoner har möjlighet att placera ut annonser där de söker eller erbjuder tjänster. Men även här dominerar företagen med (feb 2015) 4074 annonser mot 1655.

Två andra kategorier som främst är riktade mot företag är Affärsöverlåtelser och Blocket Jobb.

På Blocket Jobb kan företagare lägga upp lediga tjänster så att intresserade kan läsa om dessa och eventuellt kontakta företaget för att skicka in en arbetsansökan. Detta är inte minst populärt att göra för bemanningsföretag och småföretag som inte vill anmäla sig till arbetsförmedlingens hemsida. Men självklart går det även att kombinera dessa och på så vis nå så många som möjligt.