Köparnas marknad

Bygga fritidshus eller stuga

Nu är det sommar och det finns inget mysigare än att byta trånga lägenheten mot ditt fritidshus eller stuga. Har du däremot inte någon stuga att åka till kan du bygga en. I denna artikel får du några tips och råd gällande vad du bör tänka på när du ska bygga ett nytt fritidshus eller stuga.

Nyckelfärdigt eller bygga själv

Det mest smidiga valet är ju att köpa ett färdigt fritidshus. En del tycker att det är bäst att bygga själv från grunden. Det du bör tänka på är att det oftast blir billigare att bygga själv från grunden eftersom du inte behöver betala för några tjänster.

Köper du ett nyckelfärdigt hus är det ju någon som ska ha betalt för att de har byggt huset och materialet kostar. På så sätt blir det dyrare att köpa ett färdigt hus. När du bygger själv är det bara kostnad för material och verktyg du behöver tänka på.

Samarbeta med företag

Sorselestugan erbjuder halvfärdiga stugor och du får bestämma själv var fönster ska placeras när du skräddarsyr din stuga helt själv. De står sedan för att fixa stugan så som du önskar, vilket både är smidigt och bra för plånboken.