Köparnas marknad

Dags att sälja företaget

time to sell

Som företagare så kan man ibland hamna i den sitsen att det enda lönsamma är att sälja företaget, man har liksom kommit till en punkt där man känner man inte har något mer att tillföra företaget. Det kan vara känslosamt att sälja något man varit med att bygga upp men samtidigt så måste man se krasst på verkligheten och gen någon annan möjligheten att ta över och driva det vidare på sitt sätt.

Att hitta rätt köpare kanske inte är svårt då man som företagare har kännedom om vilka som skulle kunna vara intresserade av att köpa företaget, frågan om värdering och hur mycket man kan tänkas få för sitt företag kan vara svårare. Planeringen är viktigt inför en företagsförsäljning och låt det gärna ta tid och utnyttja de resurser som externa konsulter kan hjälpa dig med.

Även om man står i tankarna att företaget ska sälja så är det viktigt att inte tappa fokus på kärnverksamheten i företaget. Genom att fortsätta bedriva den verksamhet man är bäst på och fortfarande gör sitt bästa för att nå lönsamhet gör eventuellt att du kan få ett bättre pris på företaget vid en försäljning. Försök att vara transparent och med väl insyn i företagets verksamhet ger eventuella köpare lättar att se fördelarna med att köpa just ditt företag. Hos Dagen Industri kan man få mer nyttig läsning om du står i försäljningstankar.