Köparnas marknad

Effektivisera arbetet

sh_data_big_graph_302638517

I det moderna företagandet är vikten av att effektivisera arbetet stort. Man vill ha mer arbete för mindre tid. Detta har lett till att det kan vara hundratusentals små saker som går igenom en extremt komplicerad process av effektivisering. Detta låter som en process som är svår och jobbig men det kan mycket väl bli värt i slutändan. Här är några tips på vad du själv kan göra för att förbättra din effektivitet.

Arbetar du på ett större företag så har du säkert hört talas om något som kallas för TAK-formeln och dess användning för att effektivisera diverse olika system och maskiner. TAK formeln har ett flertal andra namn men principen är detsamma. TAK står för Tillgänglighet, Anläggningsutbyte och kvalitetsutbyte. De andra namnen är som står för utrustningens totala effektivitet och OEE som står för overall equipment effectiveness. Vill du läsa mer om detta kan du göra det här.

Ett enkelt och smidigt sätt att effektivisera kontor kan vara att man schemalägger windows uppdateringar. Detta låter enkelt men för den som inte är van att arbeta med datorer kan detta vara lite knepigare än att bara gå in inställningar. Ibland kan man dock behöva gräva sig in i lite djupare funktioner på en dator. För windows datorer kan detta innebära att man ska vara i olika protokoll med mera. Ett av dessa är i en fil som heter gpedit.msc och du kan läsa om hur du gör en mer noggrann schemaläggning av windows uppdateringar för windows 10 här.