Köparnas marknad

Handla resor på nätet

Att boka resan eller semestern på nätet har idag blivit snarare regel än undantag. Varför masa sig ner till resebyrån när man kan skräddarsy sin resa hemifrån samtidigt som man också kan få ett riktigt bra pris. Här nedan tänkte vi i en liten guide komma med några tips på hur man kan göra och tänka när man handlar en resa på nätet.

Köpa flygresa

När man ska köpa en flygresa på nätet är det nästan ett måste att använda sig av någon prissökmotor av något slag. Fördelarna med prissökmotorerna är flera. Förutom att det går att hitta billigast möjliga pris kan man även ställa in vilken tid på dagen man vill åka. Ett bra tips kan vara att även kolla vad det kostar att resa närliggande dagar, givetvis under förutsättning att man har möjlighet att åka någon annan dag.

Köpa charterresa

Om man ska köpa en charterresa går det numera också att använda sig av prissökmotorer, vilket så klart är väldigt bra, framför allt om det rör sig om en sista-minuten-resa och det inte är så noga vart man åker. I det fallet är det faktiskt möjligt att hitta resor med både flyg och hotell för dryga tusenlappen.