Köparnas marknad

Handla till bilen

1663763-car-wheels

Internet är en perfekt plats för att köpa saker och ting till bilen. Det finns ett till synes oändlig utbud av saker som bilen kan behöva och priserna är också lite mer pressade än vad du hittar i hemstaden.

Vinterdäck

Det börjar bli tid att sätta på vinterdäcken. Det är alltså dags att gå ut i garaget och inspektera de gamla. Håller de verkligen i en säsong till? Titta extra noga på mönsterdjup. Börjar det bli litet är det dags att skaffa nya.
Typen av vinterdäck beror på vilket underlag du kör som på: om du är uppe i Norrland där det alltid är snö och is på vägarna, samt om du är mycket på småvägar och grusvägar, ska du ha dubbade däck. Långa sträckor på stora vägar och körning i södra Sverige kräver nordiska eller centraleuropeiska däck. Titta också på om du ska köpa nya fälgar på samma gång för en snygg helhet. Via nätet hittar du bra priser och nästan lika snabb service som att köra till butiken.

Nya däck behöver köras in. Skaffa dem i god tid så du kan köra in dem på barmark. Man ska köra lugn, med mjuk inbromsningar och lugnt runt hörnen. Du ska inte köra långsammare än normalt, bara lugnt och kontrollerat.

Bra saker för att överleva vintern

Det finns fler saker som man kan inhandla för att göra vintern lite lättare. En rattmuff är mjuk, varm och mysig när man ska ut och åka i minusgrader. En kupévärmare värmer upp bilen och motorvärmaren gör det lättare för bilen att starta och kostar mindre bränsle. Sedan finns det de roliga småprylarna såsom en muggvärmare till kaffet som kopplas in i cigarettuttaget. Varmt kaffe eller choklad varje morgon!