Köparnas marknad

Köpa lite lyx till hemmet

shutterstock_331787507

Man behöver inte vinna på lotto eller ha ett välbetalt jobb för att införa lite lyx i hemmet och vardagen. Ibland handlar det bara om att göra en budget och vara duktig på att spara. 

Dyrare möbler

Om man vill köpa dyrare möbler ska man alltid spara till det. Försök inte spendera pengar som du inte har, bara för att erbjudandet låter bra eller butiken erbjuder avbetalning.

Avbetalning till affärer är sällen bra en bra affär för dig. Du kommer att betala mycket mer för den där möbeln än vad den är värd. En soffa kostar 20 000 kronor och butiken kan ge dig avbetalning med väldigt hög ränta, det brukar bara stå i det finstilta. I slutändan kan du ha betalt flera tusen extra.

För att verkligen äga dina saker, är det bättre att spara till dem. Det är lätt att göra impulsköp om man kan betala allting på faktura.

Golvvärme

Ett hus med golvvärme har lite mer värde när man ska sälja och det är lite varmare och mysigare att bo i. Du kan till och med spara pengar på installationen genom att göra den själv. Med vattenburna system behöver du inte ha någon hantverkare som installerar det. Du kan köpa egna kit från Flooré som inte höjer golvet mer än 13 millimeter.

Golvvärme är lämpliga i hallar, badrum och sovrum. Det kan sänka värmekostnaderna i hemmet och är underbart skönt att gå på. Golvvärme går att lägga under nästan alla material, men det får som bäst spridning i klinker och stenmaterial.

Priser på golvvärme beror på hur stora utrymmen du har. Vattenburna system är billigare att köpa än elektriska men med vattenburet riskerar man vattenskador om det skulle uppstå läckage.

Belysning

En annan viktig sak i ett hem är rätt belysning. Lampor är något som är dyrt att köpa, men de kan verkligen ändra intrycket i ett hem. Både rätt takbelysning och punktbelysning. Därför är det viktigt att man har en tanke om vad det är man vill framhäva och var man behöver bra arbetsljus. Ifall man renoverar bör man ha tanken på belysning och eldragning med redan från starten. Att man har en ungefärlig tanke om hur man planerat att möblera. Så att man får eluttagen rätt redan från början och slipper massa onödiga kablar som är svåra att dölja. Idag används mer spotlights än takarmaturer så även där behöver en behörig elektriker vara med från början så belysningen hamnar rätt.

En annan mysig belysning är att ha små, små spotlights i taket ovanför sängen. Det skapar en fantastisk effekt av en stjärnhimmel kvällstid.

Belysning kan framhäva ditt hem.