Köparnas marknad

Skapa något eget

Står du i startgroparna att kliva ut i arbetslivet? Har du studerat och känner att det är dags att börja skapa något eget och få en inkomst. Alla vi vet hur arbetsmarknaden kan se ut och det kanske inte är så lätt att få ett jobb utifrån den utbildning du genomgått. Kanske att driva ett företag vore något för dig?

Business

Att starta ett företag kanske kan vara något för dig som har en bra idé och är driven. Vill du skapa något eget som du kan känna dig stolt över och se hur det växer och du kan få en inkomst på något som du kanske funderat på ett längre tag. Ta kontakt med din Arbetsförmedling så kan de hjälpa dig om du har idéer. Det kan vara så att du har möjlighet till Starta Eget bidrag istället för att få a-kassa. Har du en riktigt bra affärsidé så kan du även kontakta Almi som kan hjälpa dig och testa om din affärsidé håller.

Det kan även vara så att det redan finns företag som är till salu som är liknande med den idé du går och bär på. Det kan vara en fördel att köpa något som redan funnits ett tag och har en kundkrets eller vad företaget och din idé handlar om och med. Att starta upp ett nytt företag och få det att rulla kan ta sin tid, hittar man ett liknande företag som man kan köpa och göra om till sitt eget så har man besparat sig en del tid och säkert pengar också.