Köparnas marknad

Stor konkurrens bland spelbolagen

Online gambling, spel på nätet om pengar, har aldrig varit större än vad det är för tillfället. Trots detta, eller kanske på grund av det höga antalet potentiella kunder är konkurrensen knivskarp mellan spelbolagen, något som lett till ett klimat där spelarna kunnat få en hel del gratis.

Gambling på nätet

Det råder stor konkurrens om kunderna på dagens marknad med spel om pengar. Spelbolagen bokstavligt talat radar upp det ena lukrativa erbjudandet efter det andra och syns numera rutinmässigt i medieutbudet på ett sätt som aldrig tidigare varit skådat. Enbart bra öppningserbjudanden är dock inget som tar dig hela vägen i mål, utan det gäller att ha något mer av substans bakom fasaden för att nå hela vägen till spelarnas hjärtan.

Brett utbud, hög kvalité

Det gäller att som till exempel Betsafe kunna erbjuda sina kunder hög kvalité rakt igenom, med ett brett utbud som i sin tur gör att man inte läcker kunder till någon av konkurrenterna enbart för att man saknar någon viktig del, så som odds eller möjlighet till spel genom mobiltelefonen.

Spelarnas marknad

Det är minst sagt köparnas (eller i detta fall spelarnas) marknad. Som trogen spelare är det dessutom vanligt att man blir erbjuden någon form av kompensation för att man håller sig på ett och samma ställe. Det finns mängder av olika system för detta, men det kan till exempel röra sig om ett generöst rakeback-system, någon form a VIP-poäng som sedan kan växlas till antingen pengar, inköp för olika turneringar, eller andra speciella varor, eller någon annan liknande form av kompensering.

Vilket företags strategier som i framtiden visar sig som mest framgångsrika går bara att sia om, men allt tyder på att man måste ge för att ta och inte bara alltför kortsiktigt girig i den gambling-värld som nyligen slagit upp sina portar på vid gavel.