Köparnas marknad

Tjäna pengar utan varor

Du behöver inte ha varor eller erbjuder tjänster för att tjäna pengar. I dagens läge där alla vill synas på nätet, kan du tjäna pengar genom att hjälpa företag att uppnå detta. 

Att arbeta inom affiliatemarknaden är ett smart sätt att tjäna pengar. Lyckas du bra inom branschen kan det bli ditt fulltidsjobb: annars är det en välkommen extrainkomst till ditt vanliga arbete.

För att börja inom affiliate måste du först och främst skapa en snygg och välkomnande sajt. Tanken är att locka besökare till din sajt för att sedan skicka dem vidare till ett företag som du har ett affiliateöverkommelse med. En snygg affiliate sajt erbjuder besökaren bra text, snygga bilder och har originellt innehåll som säljer.

När din sajt ligger uppe är det dags att gå med i ett affiliatenätverk: här får du hjälp att knyta kontakt med företag som söker annonsörer. Nätverken kostar att vara medlem i, så titta runt lite innan du binder dig till ett nätverk. Har du pengarna kan du binda dig till flera, chanserna är större att du får flera företag på din sajt.

Sedan ska man veta att det finns flera sätt att få betalt på: det beror på vad företaget är villig att betala och vad du måste uppfylla för krav. Förr i tiden var det vanligast med betalning per klick. En besökare på din sajt behöver bara klicka på länken du har lagt upp, för att du ska få betalt. Men det var alldeles för lätt att fuska på det sättet, så numera är det vanliga med betalning per köp. Besökarna som går vidare till företagssajten genom dina länkar måste köpa något för att du ska få provision på det. Vanligtvis handlar det om en procent av försäljningen, man kan också vara ett fast pris oavsett hur mycket eller lite besökaren valde att köpa.