Köparnas marknad

Vid köp av bostadsrätt

Allt fler i Sverige vill ha en bostadsrätt idag och för många är att köpa bostad kanske den största affären de gör i livet. Det är en hel del som ska klaffa för att ett bostadsköp ska gå hela vägen och du får nyckeln i handen.

Mycket att tänka på

Med den snabba takten som lägenheter säljs på marknaden så kan det handla om mycket snabba beslut om du är intresserad av att köpa. Det är därför väldigt viktigt att du som tänker på en bostadsrätt är insatt i vad det är som gäller.

Det finns många viktiga saker att tänka på inför ett köp av bostad. Är du intresserad av att köpa en nyproducerad bostadsrätt så skiljer det sig dessutom från att köpa en ”vanlig” bostadsrätt, bland annat om du ingår så kallade förhandsavtal.

Prata med en jurist

Att köpa en bostadsrätt kanske är ditt första steg in på en okänd bostadsmarknad. Om du då är osäker kan det vara en god idé att ta kontakt med en bostadsjurist. Se då till att det är någon som är kunnig inom alla delar när det gäller bostäder, såsom uthyrning, renovering och försäljning. Bostadsjuristerna arbetar endast med bostäder och är därför specialister på just den här typen av juridik.